De Mei-Meisjes Groenstraat

meimeisjes

 

De Groenstraatse meisjes waren overal te vinden waar de”Mei”-jongens waren: in een café, de tent of Las Vegas! Het was dan ook op een receptie van het toenmalige meipaar: Anita Bisschops – Herman Janssen van 1975 – 1976, toen het spontane idee van Bertie Bisschops kwam om de Mei-meisjes op te richten. Dit was in eerste instantie helemaal niet serieus bedoeld, maar werd al snel realiteit. Het eerste tenue van de meivereniging de Mei-meisjes bestond dan ook uit: zwarte broek, wit t-shirt en rode boerenzakdoek. (want dat had toch iedereen in haar kast hangen!)

De eerste activiteiten van de Mei-meisjes bestonden uit: het meedoen aan de processie, carnaval en meedoen aan de meiweek.
In die tijd was iedereen van de Groenstraat in de Meiweek te vinden in het toenmalige café ’t Stüpke (nu café de Koetsch). Roosjes maken voor de mei-den moest ook gebeuren in diezelfde meiweek. Het waren de Mei-jongens die met het idee kwamen of de Mei-meisjes niet de roosjes konden maken voor de Mei-den. Dan waren de Mei-jongens er vanaf, en het bleek dat de meiden veel mooiere roosjes konden maken!

De meisjes waren elke dag te vinden in het Stüpke, daar werd natuurlijk ook wat bij gedronken. ‘s Avonds zoeken naar de Mei-den was dan ook geen groot succes. De Mei-meisjes bang maken was ook niet zo moeilijk. Dit gebeurde dan ook regelmatig. Na twee jaar kwam men met het grandioze idee om ook eens overdag te gaan zoeken naar de Mei-den. Dit zorgde ervoor dat de Mei-meisjes ook serieus ging concurreren en ook serieus genomen wilden worden als vrouwelijke Mei-vereniging.

Tegenwoordig zijn de Mei-Meisjes niet meer weg te denken uit de Groenstraat. Naast de carnaval, de activiteiten in de meiweek en het actief zoeken naar de mei-den, organiseren de Mei-Meisjes hun eigen feestavond in oktober: Het traditionele Druivenbal! Deze feestavond, ondersteund door een spetterende band, is ieder jaar weer een succes!

Reacties zijn afgesloten.